Teamcoaching

Bel 06-30437090 voor een intakegesprek

Teamcoaching voor MT’s die het bedrijfsbelang voorop stellen

Een goed functionerend managementteam behaalt betere bedrijfsresultaten, ervaart meer werkplezier en heeft een duidelijke visie voor de komende jaren. Maar het is niet vanzelfsprekend dat deze onderlinge samenwerking vloeiend gaat.

Hoe groter de organisatie, des te minder vaak er sprake is van synergie. Vaak ontstaan tegengestelde belangen doordat te veel op eilandjes wordt gewerkt en afdelingen elkaars krachten onvoldoende kennen. Teamcoaching kan dit doorbreken.

Denk jij dat het MT beter kan samenwerken?

 

Voor wie is teamcoaching geschikt?

Herken je de onderstaande situaties in jouw organisatie? Dan geeft teamcoaching je een plan van aanpak om de samenwerking te verbeteren.

 • Het MT weet dat er verbeterpunten zijn, maar vindt het lastig om er handen en voeten aan te geven.
 • MT-leden zijn onvoldoende bekend met de werkwijze waarmee andere teams successen behalen
 • Er is onduidelijkheid over het gezamenlijke bedrijfsdoel
 • MT-leden werken vooral op hun eigen eilandje en slechts sporadisch samen
 • Een teamgevoel ontbreekt in het MT waardoor er weinig synergie is
 • Er heerst onbegrip tussen verschillende afdelingen

 

 

Leiderschapstrainingen | Achter de Rode Deur

Het is lastig om zonder hulp gewoontes en patronen in een organisatie te doorbreken. Teamcoaching geeft de inzichten om tot een betere werksituatie te komen waarbij samen bedrijfsdoelstellingen worden behaald.

 

Als auteur van het boek ‘Leiderschap: Ontspannen Presteren’ begeleidt Emmy de Vrieze managementteams naar een betere samenwerking, meer werkplezier en het behalen van bedrijfsdoelen.

 

Je gaat met een actieplan naar huis

Coaching voor teams is gericht op het behalen van concrete resultaten. Daarom wordt tijdens de coachingsdag een duidelijke actielijst opgesteld met daarop afdelingsoverstijgende zaken.

De teamcoaching wordt afgestemd op vraagstukken die in het bedrijf spelen. Bijvoorbeeld over de aanpak van de implementatie van een nieuw IT-systeem, het uitvoeren van een volledige personeelsschouw en optimalisatie van interne processen. Of hoe je vorm geeft aan een betere samenwerking tussen businessunits en kennisontwikkeling voor de gehele organisatie.

Hoe fijn zou het zijn om als MT een actieplan te hebben waarmee je de ambities van de organisatie waarmaakt doordat je stressvrij samenwerkt?

 

Dit bereik je dankzij teamcoaching  

 • Sterker leiderschap door een betere samenwerking binnen het MT
 • Vaststellen van de werkwijze die jullie als bedrijf succesvol maakt, zodat er meer grip komt op het behalen van de financiële doelstellingen
 • Creëren van focus en visie voor de komende jaren dankzij goede werkafspraken in een concreet actieplan
 • Beter personeelsmanagement, zodat teams zich optimaal ontwikkelen
 • Inzicht in de competenties die elke afdeling heeft en hoe deze beter ingezet kunnen worden in de gehele organisatie

Neem niet langer genoegen met de huidige situatie als je weet dat bedrijfsresultaten eronder lijden.

Bel 06–30437090 om jouw wensen en doelen te bespreken voor teamcoaching.  Stuur je liever een mail? Dan ontvangen wij graag je bericht op info@achterderodedeur.nl. Wij streven ernaar om je binnen twee werkdagen te antwoorden.

 

Veel teams gingen je voor

Met meer dan 13 jaar ervaring hebben wij al veel teams begeleid. Sommige zijn bang voor personeelsverloop in hun bedrijf als er niks verandert. Anderen volgen coaching om een goede start te maken in het volgende boekjaar. Wat jouw reden ook is om teamcoaching te overwegen, wij zorgen dat je naar huis gaat met een concreet actieplan om de werksituatie te verbeteren.

 

Dank je wel voor inspirerende sessies tijdens onze teamcoaching. Je hebt ons als (jong) Management Team een hele mooie en grote stap in onze ontwikkeling laten zetten. Enorm veel waardering voor de wijze hoe je ons daarin hebt gecoacht en begeleid. Dank je wel!!

Frank van Vlisteren

Algemeen Directeur, Anculus

Tijdens onze teamcoaching leerden wij over onze eigen en elkaars persoonlijkheden en kregen wij inzicht in ons teamprofiel.

Hierdoor kunnen wij elkaar beter begrijpen, inspelen op de sterke punten van ons als team en hebben wij meer inzicht in hoe wij het beste met elkaar kunnen communiceren.

Erg nuttig voor teams die hun kwaliteiten optimaal willen benutten.

Caithlyn Tschi

Voorzitter van bestuur, SPS-NIP

Teamcoaching op maat

Coaching voor teams is altijd een maatwerktraject aan de hand van de wensen en behoeften van een bedrijf. Dus wil je de nadruk leggen op een bepaald onderwerp, dan kan dat.

De teamtraining vindt plaats op een externe locatie, zodat je uit de eigen werkomgeving bent. Er worden geen beamers of andere digitale middelen gebruikt. Dit levert een andere groepsdynamiek op en nieuwe inspiratie. Je leert elkaar beter kennen en ontwikkelt een gezamenlijke visie om richting te geven aan jullie organisatie.

 

Ervaren coach en auteur van ‘Leiderschap: ontspannen presteren’

Meer dan 10 jaar heeft onze hoofdtrainer, Emmy de Vrieze, in een leidinggevende rol gewerkt in diverse matrixorganisaties. Ze was jarenlang MT-lid in een directieteam. En in 2019 schreef zij het boek ‘Leiderschap: ontspannen presteren’.

Nu coacht zij managers, teams en ondernemers in uiteenlopende branches. Ze is actief o.a. bij bedrijven in de accountancy, sociale ondernemingen, verzekeringen, facilitaire dienstverlening, IT en hoger onderwijs.

“Teams laat ik beter presteren door inzicht te bieden in hun eigen en andermans kwaliteiten. Ik maak de teamwaarden helder en help met het vormgeven van een gezamenlijke visie op de organisatie. Door meer inzicht in elkaar en het hebben van een duidelijk doel wordt samenwerken leuker en succesvoller.”

 

Ben je meer op zoek naar coaching om je persoonlijke leiderschapskwaliteiten te ontwikkelen?

Kies dan voor individuele leiderschapscoaching of de leiderschapstraining leiderschapsprogramma.

Helemaal geen stress meer, kan dat?

Is het wel goed om helemaal geen stress meer te voelen? Dat vroeg Manon mij in ons vijfde gesprek van haar leiderschapscoaching. Ik vroeg waarom Manon die vraag stelde. Ze vertelde over hoe zij zich voelde, voordat wij aan de coaching begonnen waren.

Elke dag was ze bezig om haar kansen op promotie te vergroten. Concurrenten in de gaten houden. Bij het bestuur in de smaak vallen. Hopend op belangrijke projecten. Ze gaf te veel energie. Aan dingen waar ze zelf geen invloed op had.

Door de leiderschapscoaching kent Manon haar eigen cirkel van invloed. En weet ze hoe zij zich daar op een slimme manier op kan richten. Ze stopt nu haar energie in zaken waar ze direct invloed op heeft. Zo is het een stuk makkelijker om succesvol te zijn. 

Zelfs zo makkelijk dat ze helemaal geen stress meer voelt!